Hosting za vas

hosting

Izbor bez izbora

Kupivši svoj prvi domen, u želji da ostvarim akcijsku ponudu domen plus hosting za tri sajta i sve to za 19$ dolara, našao sam se u internet svetu.

vladiir miric

Piše Vladimir Mirić profesionalni upravnik i internet preduzetnik

Kupovina bez znanja o potrebama

Ostvarivanjem vezane kupovine, prodavac usluge ostvario je svoj cilj. Dobili su prodaju i vezali su me za sebe na duži vremenski period. Ja ionako tih dana ništa nisam znao. Čitao sam i gledao tutorijale. Youtube se lagano razvijao, a wordpress je bila odlična platforma za mene.

Cpanel je toliko intuitivan, tako da nisam imao problema da se snadjem. Sve što sam pročitao ili odgledao lako sam ponavljao radom na serveru. Softakulus je pravi jedan madjioničar za instalaciju potrebnih programa i prosto je izazivao oduševljenje kod mene.

Instalacija wordpress-a i objavljivanje sajta sa predefinisanom temom obalja se u svega par klikova. Ja sam za sajtove uvek koristio gotove teme, što je jako ubrzavalo moj rad., ali me je ograničavalo u vizuelnom izgledu sajta. Prosto to je bio moj hobi. U jednom trenutku sam imao čak 20 tak sajtova na više različitih hostinga. To me je dovelo do saznanja o različitim kvalitetima hostinga. A neki moji sajtovi imali su plugin-ove koji crpe resurse na serverima. Pošto nisam imao kvalitetan saobraćaj, malo mi je bilo skupo održavanje. Pogotovo u jednom slučaju kad su mi tražili da sa shared hostinga, predjem na VPS.

 

Brzinski sam se upoznavao sa razlikama koje su mi pružali odredjeni hostinzi. Shvatio sam da za normalnu prezentaciju firme ili blog dovoljan je osrednji hosting, možda čak i neki starter plan koji nude svi hosting provajderi. Uslov je da se ne koristi preterani broj pluginova i da se vodi racuna o veličinama fotografija koje se koriste.

Na kraju sam napravio i malu listu hostinga, koji imaju pristupačne cene za sve početnike.

Lista će sadržavati affiliate linkove, preko kojih ja mogu ostvariti zaradu

HostArmada - Affordable Cloud SSD Web Hosting

Hostarmada je jedna od hosting kompanija gde i ja koristim usluge. Baš sam oduševljen njima i pisaću više u narednom tekstu.

host armada
dreamhost

Dreamhost je renomirani hostin provajder. Pri otvaranju naloga i prvom zakupu nudi besplatan domen za prvu godinu. Ima više tipova hostinga. Deo tih ponuda je hosting specijalizovan za wordpress, shared hosting i VPS hosting. Za početak i učenje svakako bi predložio shared hosting, gde se možemo upoznati sa cpanelom i njegovim funkcionalnostima.

dramhost
Share the Post:

Related Posts