Hosting za vas

namecheap

Registracija domena

Svoj prvi sajt sam podigao 2009. godine. Registraciju domena sam obavio po preporuci poznanika koji je u to vreme već imao svoj sajt.

vladiir miric

Piše Vladimir Mirić, profesionalni upravnik i internet predzetnik.

Registracija domena, gde kupiti?

U vreme kada sam poželeo da imam svoj prvi sajt, poznanik me je uputio da registraciju domena obavim na namecheap.com. To je Američka firma koja posluje od 1998. godine, što daje odličan kredibiletet. Samo da podsetim da u tom periodu goddady.com nije ovako izgledao kao sad i cene su mu bile veće.

Ja tada o samim domenima nisam znao ništa, niti o različitim TLD ( .com, .info, .net… ili neki nacionalni domen .rs, .hr, .ba ), niti šta je bolje imati. Pažnju mi je privukla cena .info domena za 1,99$ i obnove za 7,99$. I čim sam krenuo u kupovinu nakon provere dostupnosti željenog domena, iskočila mi je akcijska ponuda domen i hosting za tri sajta sve za 15$. ( o hostingu više reči ovde )

Sam korisnički panel u namecheapu je odličan i prosto mami na kliktanje, a ja potpuno oduševljen dolazim do saznanja da mogu imati čak tri sajta za 19$, što je složićete se baš pristupačno. Tada se kod mene javila želja da umesto jednog odmah imam dva sajta.

Tada sam registraciju obavio po preporuci prijatelja. Godaddy je sigurno najpoznatija firma za registraciju domena i za hosting, ali jednostavno tada su bili skuplji i nije im sajt bio lep kao danas.

Za registraciju .rs ili .co.rs ili registraciju ćiriličnog domena ja sam sve završavao na plus.rs

Share the Post:

Related Posts